Европейската шампионка на 60 метра в зала от първенството в Швеция Тезджан Наимова все още не е поискала изслушване във връзка с втория допинг скандал, който гръмна с нея миналата седмица.

„Надявам се да поиска изслушване в оставащите няколко дни. Все пак тя разполага с 14-дневен срок, за да го направи. В противен случай тя признава вина и я грози тежка санкция. Имам информация, че ще поиска изслушване.“ - сподели за Гонг босът на федерацията по лека атлетика Добри Карамаринов.

Отсъствието на Ваня Стамболова от състава за Европейското отборно в Дъблин през уикенда е заради контузия, потвърди пред Гонг още Карамаринов.

„Със сигурност опитен състезател от класа като нея ще липсва, тя трябваше да покрие три дисциплини. Знам, че е контузена, това е.“ - лаконично бе коментиран казуса от шефа на БФЛА.

Звездата на тима ни Ивет Лалова ще е и в ролята на мотиватор за младите атлети. Резултатите от държавното в Правец са обнадеждаващи за оставане в групата след шампионата в Дъблин, но конкуренцията е огромна и бг състава ще трябва да отстоява най-добрите си резултати през сезона.