"В началото не можах да повярвам, беше просто като шок, не очаквах", сподели новата европейска шампионка на 60 метра в зала Тезджан Наимова.

Спринтьорката днес получи поредния си подарък за отличния резултат, този път от основния спонсор на БФ Лека атлетика. "Още ми е малко объркано, но горе-долу осмислих. Дадох си два дни почивка, в които релаксирах. Виждам как хората ме спират и възрастни хора ми казват, че са плакали заедно с мен и това някакси ме удовлетворява. Вече осмислям цялата работа, която съм свършила", сподели пловдивчанката, която добави, че в родния си град почти не е излизала след триумфа.

"Определено повече си вярвам. Започнах от вчера тренировки. Надявам се да запазя постигнатото до сега и да продължаваме напред без проблеми и гледаме към лятото за един завършек на цялото добро начало", продължи Наимова.

Тя призна, че има какво още да желае от себе си и ще работи върху реакцията си през следващите месеци.

"Гледах си бягането няколко пъти, установих, че моята реакция е най-зле, но съм наваксала. Мисля, че имам доста голям резерв в ниския старт, в реакцията. Това ще е основно да се наблегне лятото", разкри тя.

По повод чувствата си веднага след успеха в Гьотеборг, тя коментира: "В началото не можах да повярвам, беше просто като шок, не очаквах. Имах някакво усещане вътрешно, но като видях името си, просто ми текнаха сълзите и бях щастлива. Исках да прегърна треньора си и да му благодаря за всичко. Мисля, че съм готова и за добър резултат на 100 метра".

Наимова засегна и темата с колегата си Оскар Писториус, който е съден за убийството на приятелката си. "Бяхме точно в Южна Африка, когато се случи това. Даже когато прочетох новината, не повярвах, помислих, че е шега. За мен е ужасно, защото в един момент този човек беше пример за всичките атлети, а за него сигурно е по-големият шок. Целият му живот се преобърна на 360 градуса", каза още Наимова. /БГНЕС