Българската спринтьорка Тезджан Наимова завоюва второ място в Дамския турнир по боулинг в Замъка „Ескалибур” в Пловдив, който се проведе по случай осми март под мотото „ЖЕНСКО ЦАРСТВО” и събра на едно място елитни пловдивски дами. Заедно с лекоатлетката в един тим се състезаваха скачачката Антония Йорданова, тежкоатлетката Недежда Стоянова и футболистката Анелия Динкова, които постигнаха този успех само с два дни тренировки в боулинг залата. Те записаха резултат от 775 точки, който ги подреди на второ място само на 50 точки разлика от победителките в състезанието.

Шампионски станаха редовните клиентки на комплекса Нина Стоянова, Бойка Иванова, Мария Грозданова и Кръстина Страшимирова. „Скритите таланти” в боулинга се оказаха пловдивските спортните журналистки, които започнаха надпреварата с няколко поредни страйка и дадоха сериозна заявка за челно класиране. Репортерките на БНТ /Мария Павлова/, Нова Телевизия /Ралица Господинова/ и Евроком България /Мариела Хубинова и Поля Гешева/ доказаха, че за тях няма тайни дори в спорт като боулинга и заслужено се поздравиха с престижното трето място.

С подчетран финес и завидна лекота се справяха с топките и кеглите двата отбора на „VISAGES MODEL GROUP”. Топ манекенките на Пловдив показаха, че имат неподозиран боулинг потенциал, който тепърва ще развиват и ще подобряват своите резултати в Замъка „Ескалибур”, тъй като тяхната боулинг кариера е на крехката възраст от една седмица. Дългокраките девойки записаха пето и седмо място, постигайки резултат от съответно 673т. и 657т. Цветелина Бойчева /Мис Пловдив 2005/, Александра Стоилова, Десислава Алексиева и Ламбрина Йовчева се наредиха на пета позиция в класирането, а Весела Филипова /Мис Пловдив 2007/, Евгения Петканска, Ваня Маневска и Даниела Банева спечелиха призовете за седмо място в дамския турнир по боулинг.

Женският футболен отбор на Ботев Пд също сглоби формация, която участва в надпреварата. Момичетата на Илия Кунов се представиха на ниво като завършиха на шесто място.
За най-атрактивна дама по бе определена лекоатлетката Рая Стойнова, която успя да събере мъжките погледи върху себе си независимо от присъствието на елитните модели.

Турнирът в Пловдив се проведе с медийната подкрепа на Дарик радио и gong.bg.