Новата надежда в българската лека атлетика Тезджан Наимова направи днес успешен дебют на боулинг. Наимова направи първата си тренировка преди осмомартенския дамски турнир по боулинг, който ще се проведе утре в център Ескалибур в Пловдив. Медийни партньори на надпреварата са Дарик радио и gong.bg.

Бегачката ще е част от отбор съставен само от пловдивски спортистки, като техни съпернички ще са манекенки и журналистки. Заедно с Наимова тренировка днес направиха още скачачката ни Антония Йорданова, тежкоатлетката Недежда Стоянова и футболистката Анелия Динкова. Те са само част от отбора на спортистките, който ще бъде допълнен от хандбалистката Елена Хаджийска, каякарката Диляна Дачева, тенисистката Жана Пенчева и атлетката Рая Стойнова.
Две тренировки тази седмица направиха и елитни пловдивски манекенки. На този етап обаче боулинг инструкторите не обявиха гласно спортистките или манекенките имат по-голям шанс за успех. За разлика от тях пловдивските журналистки на този етап го дават по-тежко и не са заявили предварителна тренировка.

Празникът започва в 19 часа утре навръх 8 март в боулинг зала Ескалибур.