Българският боксьор в категория до 91 килограма Тервел Пулев се класира за полуфиналите на квалификационния турнир за летните олимпийски игри, който се провежда в турския град Трабзон. Във вечерния сеанс в четвъртфинална среща Тервел Пулев по категоричен начин надигра Уорън Бейстър /Англия/ и го победи  по точки - 19:5 точки.

Буквално минути сред победата на Тервел Пулев президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински каза за БТА по телефона от Трабзон:

"Тево изигра блестящо мача, в шампионски стил бомбирдарише непрекъснато англичанина с точни прави удари. Във втория рунд със светкавичен удар го свали в нокдаун, а след това англичанинът, явно уплашен, започна да държи, да бута, да си навежда главата. Съвсем логично реферът на ринга направи две официални предупреждения на английския боксьор - едно за навеждане на главата и едно за държане. След удара на гонга за никого нямаше съмнение кой е победителят".

На полуфиналите в петък Тервел Пулев ще се боксира с Марко Галич /Хърватия/. Само победителят в категория до 91 килограма на квалификационния турнир в Трабзон получава виза за летните олимпийски игри през това лято.

В четвъртък е почивен ден на квалификационния олимпийски турнир в Трабзон, в петък са полуфиналите, а в събота - финалите.