Най-добрият боксьор на България за 2010 година и №9 в класацията за спортист на България Тервел Пулев сподели, че голямата му цел е да се боксира на Летните олимпийски игри в Лондон през 2012 година. В момента той сам отглежда сина си Александър, тъй като приятелката му Дияна Ненова (разпределителка на националния ни отбор по волейбол) играе в Русия.

“Следването на право отпада за сега и го замразявам защото искам да се боксирам. Физиологичните причини са водещи. Гледам сина си сега сам, но се справям. Не е лесно, но не се оплаквам. Понякога и детето идва с мен на тренировките, търся варианти, оставям го и при приятели. Не вярвам да получа средства за подготовка от федерацията, ако тренирам в клуба ми. Няма промяна в организационно отношение за последната половин година. Утре националите се събират на лагер, но аз ще продължа да се готвя с тима ми. Взех си премията от 2000 лева от БФБокс за Европейското първенство, но обещаната ми заплата - не“, каза Тервел Пулев на пресконференция.

Братът на Кубрат Пулев, който зае второ място на Евро`2010, втори на Европейската купа и спечели турнир в Белград, биейки с 9:3 на ½-финал шампионът на Русия, сподели още: “Горд съм, че станах част от най-добрите десет спортисти на България за 2010-та година. Имаше диалог с мен, треньорът ми и федерацията за план на годината, но в един момент ст.треньорът на националния тим Петър Лесов се обиди, че сме го прескочили и сме съгласували подготовката без него. Има реален интерес към мен от професионалния бокс, но зависи от много неща на къде ще продължа“.

Треньорът му Борислав Бояджиев пък обяви, че за двамата най-важна е квота за Олимпиадата, а не толкова медали от Световни и Европейски първенства: “Искаме квота, а не медали. Само Мондиала тази година от 15 септември до 1 октомври в Корея дава визи. Първият турнир, на който ще участва Тервел е Странджата, след това в Чехия и Белград, а за спаринг седмици в чужбина федерацията трябва да реши. Доволен съм от кариерата и подготовката на Пулев, но не искам по никакъв начин да коментирам федерацията. Приоритет са ни големите първенства, но е много важно БФБокс да разбере, че не сме бунтари, а трябва да гребем заедно в лодката. Целият български спорт е поставен в екстремни условия. Тежко е, приели сме го. Премията ми от министерството и тото стига да си пратим наема на залата за 3 месеца. Тервел трябва да качи килограми, да има по-голяма ударна мощ. Нужни са му спаринг партньори, а неговото място е в националния отбор. За цялата си подготовка миналата година той не получи и един витамин C, а самият той трябваше да ги убеждава, че трябва да участва на Европейското“.