Босове на бандитски групировки заплашват да извършат терористични нападения преди зимната Олимпиада в Сочи която през 2014 година, каза днес директорът на Федералната служба за сигурност на Русия Александър Бортников, предаде ИТАР-ТАСС.

Бортников откри съвещание на ръководителите на специалните и правоохранителните служби от чужбина, с които си сътрудничи ФСС. Заплахата от извършване на терористичен акт се превръща във фактор, който оказва сериозно влияние върху вземането на политически решения, подчерта той и припомни, че реалната заплаха от Ал Каида е станала причина за отмяна на престижното рали Дакар-2008.

Главатари на банди смятат за разиграят аналогичен сценарий преди зимната олимпиада в Сочи, заяви Бортников. Той съобщи, че от началото на годината в Русия са предотвратени 23 престъпления с терористична насоченост, задържани са повече от 250 бандити и техни помощници. Част от тези резултати са постигнати и въз основа на информация, получена от нашите чуждестранни партньори, благодарение на съвместните ни действия и операции, посочи шефът на ФСС.