Един от асистентите на Владимир Кличко, който вече 14 години работи в щаба на боксьора, сподели своите очаквания преди важния сблъсък с Кубрат Пулев. Роман Гижа е от доверените лица на украинеца, като дори носи един от шампионските му пояси, когато Кличко излиза на ринга.

Роман Гижа се грижи за охраната на двамата братя Кличко, въпреки че украинците отричат тази негова функция, наричайки го свой асистент.

„Първо, искам да кажа, че за мен е огромна чест да бъда част от шампионския отбор на най-добрия боксьор на планетата. Изхождайки от това, мога да кажа, че професионализмът в нашия тим е на достатъчно високо ниво, за да няма екстремни ситуации с поясите. Поясите са в надеждни ръце, в това число и в моите“, коментира Роман Гижа.

„През 2000 година, когато нашият отбор се създаваше, имах щастието да изляза за първи път на ринга. В това момент още нямах екип на отбора и бях в костюм. След това, след като през целия мач стоях около ринга, в края на мача обърнах внимание, че якето ми цялото е мокро на гърба. За тези 14 години не се е променило много“, сподели още асистентът на Владимир Кличко.

Запитан, какво чувства докато носи пояса на Владимир Кличко до ринга, с високо вдигнати ръце, Роман Гижа сподели: „Когато зазвучават първите тонове на музиката, под която излизат боксьорите, адреналинът се покачва. Така се чувстват всички членове на щаба, всички много се вълнуват. След първата крачка напрежението минава на заден план, а се концентрираш върху личността на нашия велик боксьор в този мач.“

Двубоят между Владимир Кличко и Кубрат Пулев ще се проведе в събота вечерта, 15 ноември, около полунощ. Мачът ще се предава по Нова телевизия, в Gong.bg и по Дарик радио.