Завършиха изпълненията на съчетанията с обръч в квалификациите на всички 36 състезателки на надпреварата в художествената гимнастика на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. С оценка от 15.700 Татяна Воложанина е на седмо място във временното класиране, а във финалите се класират първите осем събрали най-висок сбор от 4-те съчетания.

Обръчът е първият уред, конкуренцията е сериозна, но Воложанина има много силни и трудни композиции, което дава надежда, че тя ще се пребори за място сред първите 8 и ще я видим на финалите на 16-и октомври.

Лидер към момента е Дария Трубникова от Русия с оценка от 17.900, втора след изиграването на обръчите е Кристина Погранична от Украйна, която получи 17.000, трета се движи Анна Каменшчикова от Беларус с 16.400.

Топ осем след изиграването на обръчите допълват:4-тата Валерия Сотскова от Израел с 16.350, колкото има и Талиса Торети от Италия, 6-тата Юлия Водопянова от Армения с 16.150, седма е Воложанина и осма се нареди представителката на Малайзия Хох Рауна Кхай Линг.

От 1,05 часа българско време са изпълненията с топка, където Татян ще играе с номер 10.