Тарек Абдеслам пребори Даниел Александров с 5:2 в най-интересния сблъсък на родното първенство по класическа борба в Сливен и ликува с титлата при 80-килограмовите.

Преди това европейският шампион записа 4 категорични победи, от които 3 с технически туш. Александров регистрира с победа по-малко.

Това бе втори официален двубой между двамата, като на зимния шампионат египтянинът с наш паспорт отново се наложи над бронзовия медалист от Евро 2016.

За европейското през април в Нови Сад треньорският щаб реши да раздели двамата и Тарек се бори в по-долната категория до 75 кг. Ходът се оказа успешен и националът донесе титла за България.

За категоричните си победи Тарек получи и приза за най-техничен борец в Сливен. А наградата за най-резултатен взе Николай Вичев, триумфирал при 59-килограмовите след технически туш срещу Августин Спасов.

Световният шампион от 2011-а Елис Гури се върна на тепиха след близо година пауза, но още на старта при 130-килограмовите получи растежение и се отказа. Първи стана Милослав Методиев, сразил Петър Арнаудов с 9:0.

При 85-килограмовите шампион е Николай Байряков, трети от Евро 2017. На финала той се справи със Станислав Кънев - 3:0, а преди това взе три победи с технически туш, като на полуфинала надделя над Йоан Димитров с 3:1.

С титла на тепиха се върна Свилен Костадинов, който дълго лекуваше травма на коляното. На финала в кат. до 71 кг той срази Красимир Крумов с 2:1.

Кирил Милов, сребърен медалист от младежките олимпийски игри през 2014-а, пък триумфира в кат. до 98 кг след успех над Владислав Методиев с 5:1.

Другите шампиони са: Стоян Кубатов (66) и Росиан Дермански (75).

При жените опитната Мими Христова победи с туш настоящата №1 в Европа Биляна Дудова и ликува при 60-килограмовите. 

Двукратната световна вицешампионка Тайбе Юсеин не допусна изненади в кат. до 69 кг и след три категорични победи се качи на най-високото стъпало на стълбичката. 

При най-леките до 48 кг трикратната световна шампионка за девойки Миглена Селишка бе категорична. Тя записа 4 победи с технически туш и ликува с титлата. Първа при 55-килограмовите е Сезен Белберова. 

Първи в отборното при мъжете е тимът на НСА със 70 точки, втори е "Левски" с 50, а трети е "Васил и Георги Илиеви" с 45. 

Схватките бяха изгледани от президента на Българската федерация по борба Христо Маринов, легендата Александър Томов и Николай Гергов. 

Утре надпреварата продължава в свободния стил при мъжете, както и в останалите категории при жените. 

Схватките са в зала "Васил Левски".