Димитър Бобев замени Таня Богомилова на поста генерален секретар на Българската федерация по плувни спортове, а Георги Аврамчев беше преизбран за председател на централата.

Това стана на отчетно-изборното Общо събрание на Българската федерация по плувни спортове във вторник следобед. Събранието продължи по-малко от час и беше закрито за медии.

Георги Аврамчев и Димитър Бобев бяха избрани с пълно единодушие, след като за тях гласуваха всичките 96 делегати на членове на регистрирани към БФПС клубове.

Изборът показва, че клубовете гласуват пълно доверие на новите представляващи плувната федерация Аврамчев - Бобев, които от своя страна благодариха за подкрепата на клубовете и заявиха виждането си за продължаване на програмата за развитие на плувните спортове.

Делегатите аплодираха Таня Богомилова за работата и усилията й като генерален секретар на федерацията. Тя заемаше поста в продължение на 16 години. Димитър Бобев е дългогодишен старши треньор на представителния отбор на Хърватия по плуване. /БТА