„Доволни сме от всяко нещо, което дава положителен резултат и смятаме, че и това ще бъде полезно”, заяви генералният секретар на федерацията по плуване Таня Богомилова при представянето на новото ръководство на родната централа.

„Никога не сме търсели първо конкретни резултати. Много е рано да говорим все още за развитието на децата, които сега влизат в басейна. Необходима е не само база, но и правилна методика. По басейните не са правени никакви ремонти, но това е, с което разполагаме. Надяваме се на някакви подобрения. Диалог с Министерството винаги е имало. Просто трябва да приемем това, което имаме и да работим усилено”, добави още олимпийската ни шампионка от Сеул 1988.

„Освен Нина Рангелова и Катя Аврамова, имаме още плувци - Венцислав Айдарски, който стана шести на Европейското за юноши, което е много силно постижение. Имаме Александър Николов, Динко Гешев - все състезатели, на които разчитаме. Надяваме се на много добри резултати на предстоящото Европейско първенство и после има Световно на малък басейн в Дубай. Разбира се, че искаме най-доброто и за Олимпиадата в Лондон, но още рано. Много трудно можем да мечтаем за медали, гледаме реално на нещата”, коментира Таня Богомилова.