Тампа Бей Бъкaниърс ще игрaят срещу Сиатъл Сийхоукс в първия мач от Националната футболна лига (НФЛ) в Германия, обявиха от организацията. Двубоят ще бъде от десетата седмица на редовния сезон и ще започне в 16:30 българско време (15:30 германско) на 13 ноември на "Алианц Арена" в Мюнхен.

Двубоят бе с известен от месеци домакин и това е Тампа Бей на "най-великия за всички времена" - куотърбекa Том Брейди. С този мач той ще счупи още един рекорд в НФЛ, тъй като ще стане първият със започнати мачове в четири различни страни - САЩ, Великобритания, Мексико и вече Германия. 

Брейди е спечелил всичките си три мача до момента извън Щатите, но с екипа на Ню Ингланд Пейтриътс. Точно на другия полюс пък е отборът на Тампа Бей, който е загубил и трите си мача извън САЩ. Бъкс обаче ще бъдат категоричен фаворит този път, тъй като след края на миналия сезон Сиатъл се раздели с дългогодишния си куотърбек Ръсъл Уилсън. Той премина в състава на Денвър Бронкос и вместо него титуляр ще бъде Джино Смит или Дрю Лок.