Треньорите Михаил Таков и Петър Лесов похвалиха Кубрат Пулев, който стана официален претендент за световната титла на Владимир Кличко, предаде репортер на БГНЕС.

Специалистите пожелаха и късмет на боксьора в бъдещето след успеха му над Тони Томпсън преди няколко дни. „Смятам тази 18-а победа срещу този противник за знаменита. За 18 срещи Кубрат стана официален претендент за световната титла, нещо без прецедент в България. Постоянството и трудолюбието е най-ценното му качество", каза Таков, който все още тренира Кобрата.

„Успехът е неслучаен, постигнат с много труд. Стана европейски шампион, усети момента да стане професионалист. Надявам се да победи Кличко", сподели пък Лесов.

Генералният секретар на българската Професионална боксова лига Венцислав Николов също се включи със суперлативи за Пулев. „Никога досега български боксьор не се е изкачвал толкова високо. Той е пример за всички нас. Хората се страхуват от Кубрат. Противниците му имат респект, да не кажа и по-силната дума страх“, заяви той. /БГНЕС