Един от най-великите голфъри в историята на този спорт Тайгър Уудс ще бъде включен в Залата на славата на церемония тази нощ, която ще се състои в централата на Американския тур (PGA) във Флорида.

Американецът има 15 мейджър титли, като в това отношение изостава единствено от легендарния Джак Никлаус, който е с 18, като Уудс изравни и рекорда за най-много титли от PGA Тура - 82. Към момента 46-годишният голфър продължава да се възстановява от тежката автомобилна катастрофа, в която пострада в началото на миналата година, като той вече направи своето завръщане на игрището в демонстративен турнир по двойки заедно със своя син през декември.

На церемонията във Флорида, която ще започне в 2:00 часа българско време, ще бъде отличени още комисионерът на PGA Тура Тим Финчъм, четирикратната мейджър победителка Сюзи Максуел и архитектката на голф игрища Мариън Холинс (посмъртно).

"Тайгър е орисан за Залата на славата от петгодишен", коментира бившият номер 1 в света Рори Макилрой. "Той е вдъхновение за много от нас. Всички ние трябва да благодарим на Тайгър за това докъде е достигнал голфът днес", допълни северноирландецът.