Американецът Тайгър Уудс ще се опита да се превърне в голфъра с най-много титли в историята на спорта тази седмица по време на турнира Мемориал в Дъблин, Охайо. 44-годишният Уудс е печелил титлата в Дъблин пет пъти, а ако успее да го стори за шести, той ще подобри рекорда на Сам Снийд от 82 трофея в сериите на PGA, поставен през далечната 1965 година.

"Иска ми се да кажа, че ще спечеля турнира. Това е моето намерение. Дали това ще се получи, ще разберем в неделя. Няма причина да не подобря рекорда тази седмица", коментира Уудс, който изравни постижението на Снийд с успех в Япония през октомври.

Уудс, който е най-популярният голфър в света, признава, че ще му е трудно да играе без публика по трибуните. "Никой няма да вика и крещи, яма да има енергия, ще има социална дистанция, няма да си стискаме ръцете, няма да има нищо, от което да черпиш енергия. Това ще бъде един тих и различен свят", сподели носителят на 15 Мейджър титли.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.