Бившият световен номер 1 Тайгър Уудс обяви, че се оттегля от надпреварата Арнолд Палмър, след като не се успя да се възстановя от проблем с врата. В свой пост в Туитър, американецът заяви, че травмата не е свързана с проблемите му в долната част на гърба, които го извадиха извън строя за две години, като успокои феновете си, че не става въпрос за дълготрайна контузия.

"За съжаление, поради проблем с врата, който имах в последните две седмици, съм принуден да се оттегля от участие в Арнолд Палмър“, каза Уудс.

"Получавам лечение, но състоянието ми не се подобри достатъчно, за да съм готов. Долната част на гърба ми е добре, нямам притеснения относно физическата си подготовка в дългосрочен план“, успокои феновете си той. Уудс добави, че се надява да бъде готов за турнира Шампионат на играчите, който ще се проведе от 14-17 март и е част от подготовката на голфърите за предстоящия Мастърс през април.

Арнолд Палмър е едно от любимите места на 43-годишния състезател, който през годините триумфира на Бей Хил рекордните осем пъти. Участието му тази седмица щеше да бъде под номер 19. ,,Бих искал да се извиня на семейство Палмър и феновете в Орландо“, каза Уудс. ,,Имам топла връзка със семейството и съм разочарован да пропусна един от любимите си турнири“, завърши американският голфър. За последно Уудс игра на съревнованието в Мексико, което се проведе между 21-24 февруари, където завърши 10-и.