Първият голф турнир за Тайгър Уудс от пет месеца насам приключи с финален кръг от четири над 76 на турнира Мемориъл в неделя, но 15-кратният шампион от Мейджърите заяви, че си тръгва от Муирфийлд Вилидж Голф Клъб с вдигната глава.

Американецът, който за последно участва в турнир от Професионалния голф тур в средата на февруари на Дженезис Инвитейшънъл, където завърши последен сред играчите, които достигнаха къта, показа някои обещаващи неща, но и доста брак в надпреварата, където е петкратен шампион. Уудс направи два добри кръга от едно под пар 71, но и два неособено задоволителни от 76 удара. Легендата на голфа остана на +6 от 294, но обясни, че класирането му е резултат от тежките условия в Дъблин, Охайо, както и липсата на достатъчно състезателна практика. „Суингът ми беше добре. Успях да направя добри удари. В петък не бях на ниво чисто физически, но като цяло си тръгвам с доста позитиви“.

Уудс стартира с бърди в последния ден, но до края нямаше особени поводи за радост. 44-годишният действащ шампион на Мастърса направи първото си боги на четвърта, последвано от двойно боги на пар пет на седма дупка, и още две богита на 8-а и 9-а. След ново боги на 11-а, Уудс искаше да завърши подобаващо и направи две последователни бърдита на 16-а и 17-а, преди да приключи с пето боги за деня на последната дупка. Независимо от оплакванията на Уудс от пътинга му, той показа някои великолепни докосвания на грийна с трите си бърдита, които дойдоха след чудовищни пътове от 11, 7 и 6 ярда.

„Мисля, че трябва да поработя върху пътинга си и да изчистя някои неща. Условията бяха наистина тежки в началото на първата ми седмица обратно, но беше приятно да усетя отново играта си“. Запитан относно това какъв ще бъде графикът му и кога отново ще бъде на игрището, Уудс отвърна лаконично: „Скоро“.