Тайгър Уудс остана съвсем близо до триумф при завръщането си към състезателен голф в неделя, след като не успя да спечели престрелката с бърдита на семейния турнир ПНК Чемпиъншип във Флорида.

Уудс, който играеше в първата си надпревара след кариеро-застрашаващите травми при автомобилна катастрофа преди десет месеца, направи 11 последователни бърдита редом до 12-годишния си син Чарли за -15 под пар 57, финиширайки с -25 за турнира в съревнованието от два кръга на игрището Риц Карлтън Голф Корс в Орландо.

Въпреки това, дуото Уудс не успя да затвори с 12-о бърди на пар петица на 18-а дупка, задоволявайки се с пар и пропускайки шанса да постави под напрежение двукратния шампион в Мейджърите Джон Дейли, играещ със сина си Джон Дейли II. Дуото Дейли затвори с бърди, за да изравни кръга на Уудс от 57 удара и да приключи с -27 за турнира.

„Просто съм щастлив и признателен, че мога да правя това. Все още мой собствен крак, което беше под въпрос за известно време, и функционира. Наистина съм много уморен, не съм свикнал на това. Мисля, че това е моят 4-5 голф кръг за годината. Малко съм изморен, хубаво е, че има количка. Нашата цел със сина ми за двата дни беше да не направим нито едно боги – миналата година направихме две, и ние изпълнихме целта си. Усещахме, че се нуждаем от бърди след бърди, за да имаме шанс. Стана интересно и леко завързано в края, което беше забавно“, сподели 15-кратният шампион в Мейджърите.