Най-добрият голф състезател в света Тайгър Уудс няма да играе повече през тази година, тъй като ще се подложи на реконструктивна операция на външни кръстни връзки в лявото коляно. Световният номер едно, който победи Роко Медиате в понеделник и спечели US Open, обяви решението си на своя официален уебсайт.

„Знам, че много се изговори за състоянието на коляното ми напоследък,” заяви Уудс. „За мен бе важно да изясня положението пред всички в подходящото за това време. Исках да уважа голф асоциацията на САЩ за тяхната работа и затова се фокусирах върху US Open. Сега трябва да се вслушам в съветите на моите лекари, да се оперирам и след това да проведа нужната рехабилитация.”

Уудс почувства болка във въпросното коляно миналото лято във Флорида, и се подложи на артроскопия през април. Две месеца по-късно той реши, че е готов за състезания, но проблемите отново се обадиха и това наложи принудителна почивка.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.