Носителката на "Спортен Икар 2018" Тайбе Юсеин се надява да грабне и отличието за "Спортист на годината".

Световната и Европейска шампионска по борба в категория до 62 килограма сподели това веднага, след като получи ежегодното отличие на Фондация "Български спорт" в Националната художествена галерия "Двореца". Като най-важна цел за 2019 година тя определи спечелването на квота за Олимпийските игри в Токио през 2020.

"За следващата година квотата е най-голямата ми цел. Надявам се да съм жива и здрава и да успея да си я спечеля. Лагерът ни на Белмекен мина успешно, там наблягаме повече на физическата подготовка. Оттук насетне обаче започва състезателният период и ще наблягаме на техниката. От няколко години има високи очаквания към мен, но те вече не ми тежат както преди, а и имам още място за награди. Надявам да спечеля наградата за "Спортист на годината", призна Тайбе Юсеин.

"Тази година мина очакванията ми, но ги надмина в положителен аспект. Постигнах целите, които исках и съм наистина много щастлива от това", добави Юсеин. 

Следващото участие на боркинята е на републиканското първенство по борба в Сливен, което започва на 24 януари догодина. /БГНЕС