Българската представителка в категория до 60 кг на Световното първенство по борба Тайбе Юсеин стигна до полуфиналите в надпреварата. Това стана след зрелищна победа над украинката Херхел на четвъртфиналите. 

Нашето момиче победи с 12:7, след като постигна обрат в средата на срещата, съобщава "Дарик радио". Юсеин започна лошо мача и губеше с 0:1 и после с 2:5. Но тогава дойде и обратът в полза на българката. 

Тя атакува успешно и обърна резултата първо до 6:5, а после до 8:5 и 12:6 в своя полза. Секунди преди края тя допусна една точка за украинката, но това не застраши успеха ѝ и нашето момиче е на предпоследното стъпало по пътя към титлата. 

На полуфиналите тя ще се изправи срещу една от фаворитките в категорията Юлия Раткевич от Азербайджан. Тя се справи с канадката Фазари, която също имаше претенции към челните места в класирането. 

Полуфиналният мач на Тайбе Юсеин е днес на обед. Пътят пред нея се поразчисти след отпадането на някои от фаворитките от Швеция и Русия, но срещата с представителката на Азербайджан няма да е никак лека.