Словенският колоездач Тадей Погачар се върна на велисопеда, след като счупи китката си в Лиеж-Бастон-Лиеж. Двукратният шампион в Тур дьо Франс поднови тренировки на пълни оборти след кратка почивка. 

Все пак подготовката му за Тура пострада сериозно, тъй като той изпусна около месец тренировки. Освен това Погачар няма да кара в домашното си състезание - Обиколката на Словения, която спечели предишните две години и караше като подготовка за Тур дьо Франс. Погачар се завърна на велисопеда преди седмица, когато се присъедини към отбора си в лагер на Сиера Невада. 

Словенецът ще има само два състезателни дни преди да се опита да спечели жълтата фланелка в Обиколката на Франция за трети път в кариерата си. Погачар ще вземе участие в шампионата на Словения, като ще участва и в двете дисциплини - общия старт и бягането по часовник. Националният шампионат на Словения ще се проведе на 10 и 11 юни, което е съвсем скоро и формата на Погачар със сигурност няма да е оптимална. 

Най-вероятно Тадей Погачар ще кара с шина на ръката си по време на Тур дьо Франс, което може допълнително да усложни задачата му. Той самият признава, че е избързал с връщането си на колелото и не е послушал лекарските съвети, но пък е оптимистично настроен, тъй като започва все по-добре и леко да движи ръката си.

Турът тази година стартира на 1-и юли и приключва на 23-и юли. Голяма част от конкурентите на словенския колоездач ще вземат участие в Критериум Дофине, като френската едноседмична обиколка започва днес на 4-и юни.