Съвременни гладиатори стартират в 550-километрова надпревара по поречието на река Дунав

Три жени ще мерят сили наравно с мъжете в алтернативното спортно шоу на годината - Дунав Ултра 4: Гладиатори на колела

Три жени ще мерят сили наравно с мъжете в алтернативното спортно шоу на годината - Дунав Ултра 4: "Гладиатори на колела"

Общо 15 аматьори-колоездачи ще стартират в уникална 550-километрова надпревара по веломаршрута, следващ северната граница на България  - "Дунав Ултра" на 8-и и 9-и юли.

Целта им ще бъде да изминат разстоянието от най-северозападното населено място на страната - видинското село Куделин  - до последното населено "дунавско" място в България - гр. Силистра - за по-малко от 36 часа.

Преодолявайки разстоянието успешно, участниците ще излъчат и победителя с неговите подгласници в първото издание на уникалното спортно събитие Дунав Ултра 4: "Гладиатори на колела".

"Гладиатори на колела" е естествено продължение на поредицата от кампании от последните години в подкрепа на крайдунавския веломаршрут "Дунав Ултра", чиято пълна дистанция от близо 700 километра вече беше преодоляна успешно с велосипед, при това за по-малко от 48 часа. 

За разлика от минали издания, когато събитието имаше бутиков характер по отношение на участниците, тази година организаторите обявиха сложен механизъм, чрез който селектираха и одобриха 15 кандидати, решени да застанат на старта на екстремната велонадпревара.
 
Амбицията на организаторите е надпреварата "Гладиатори на колела" да се развие като едно от най-популярните събития от този тип на континента. В момента подобни състезания се провеждат в множество държави, а за да бъдат допуснати до участие, кандидатстват стотици атлети-аматьори от всички краища на света.

През 2017-та година събитието ще предложи изминаването на дистанцията в два етапа по 550-километровата "крайдунавска" отсечка на веломаршрута "Дунав Ултра", който след гр. Силистра продължава към гр. Добрич и завършва на Черно море в района на с.Дуранкулак.

"Гладиатори на колела" ще предложи два финала - в гр. Свищов и гр. Силистра, където градоначалниците ще връчат почетните награди за първенците в етапите.

Големият победител заедно с неговите подгласници ще бъде определен след сумиране на времената от двата етапа. Към момента организаторите пазят в тайна кой ще връчи медалите на понедителите, но обещаха, че това ще бъде достатъчно представително име, което приляга най-много на традициите на “Дунав Ултра” събитията от последните години.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Велошествие колоездачи

Други спортове