За първи път в историята на българската и турската водна топка шампионите на двете страни КПС Варна и КВТ Галатасарай ще проведат съвместен лагер и ще изиграят 9 контролни мача помежду си. Проявата ще се проведе от 18 до 20 септември т.г. на плувния комплекс на Галатасарай в Истанбул.

По покана на домакините от Галатасарай най-добрият български отбор сред подрастващите ще гостува с делегация от 50 състезатели в три възрастови групи: „Момчета“, родени 2002 год. и по-малки, „Юноши“, родени 1999 год. и по-малки и „Девойки“ родени 1998 год. и по-малки.

Сред състезателите изпъкват имената на юношеските национали, участници в Европейски първенства и международни турнири – Ал. Велков, Ал. Панайотов, Ал. Матев, Ст. Райков и П. Попов, както и на деветте националки от девическия отбор на България – В. Павлова, А. Гешева, Ив. Анастасова, В. Минчева, Р. Евстатиева, Д. Божанова, Ж. Гутсюзян, Я. Парушева и Ц. Петрова

Треньори на трите отбора са съответно – Ст. Велков, Н. Найденов и Й. Павлова-пом.треньор на националния девически отбор на България.

През 2016 год. Галатасарай ще върне визитата във Варна с участието си в голям международен турнир по водна топка в рамките на Програмата – „ВАРНА-ЕВРОПЕЙСКА МЛАДЕЖКА СТОЛИЦА“.