Скандал беляза регата Трети Март, която е официален старт на ветроходния сезон в България и се явява също държавно първенство за лодките в клас Ял-6. Нерегламентирана ограда с катинар, която от месеци стои на базата на домакините от СК „Черно море – Бриз“, не даде достъп на организаторите до съдийските кораби. Този проблем наложи закъснение на старта в първия ден с три часа и в крайна сметка използването на гумена лодка. В рамките на трите състезателни дни, Областният управител Стоян Пасев излезе със заповед за събаряне на оградата. В крайна сметка екип на Областна управа само разби катинара, но така и не отстрани незаконната ограда, намираща се на брега.
 
Купата от 65-ото юбилейно издание на най-старта регата в България замина за София. Неин носител стана Васил Беязов от  ЦСЯК, София. Второ и трето място заеха съответно Явор Колев от "Ултрамарин" СКВ – 1 и  Иван Георгиев от ЦСЯК, София. Тази година победителите в регатата съвпадат с първенците в държавното първенство и така екипажът със шкипер Васил Беязов в състав Васил Ралчев, Йордан Атанасов, Михаил Митев и Евтим Филипов стана и държавен шампион в клас Ял-6. В надпреварата тази година участие взеха 19 екипажа от 13 клуба. Организатори на проявата са МК „Приятели на морето“ със съдействието на СК „Черно море – Бриз“.
 
Регата Трети март носи особен заряд поради факта, че е първа за годината и често се провежда в сурови метеорологични условия.