Изненадите за националния ни отбор по художествена гимнастика започнаха още на летището в Киев. Току-що слязла от самолета, Илиана Раева бе посрещната с огромен букет от червени рози и бяла спортна кола, която я откара до хотел „Президент”, където я очакваше основният организатор на турнира - Ирина Дерюгина.

Мария Гигова, която пристигна ден по-късно, като официален представител на Международната федерация по художествена гимнастика, също бе сюрпризирана с впечатляващ букет и изведена през ВИП-а на летището. Отпред я очакваше разкошен последен модел мерцедес, който й е предоставен на разположение от любезните домакини за целия престой по време на турнира в Киев.

Живата легенда на този спорт и президент на украинската федерация Албина Дерюгина и дъщеря й Ирина Дерюгина дадоха специална вечеря за двете българки в един от най-изисканите и модни ресторанти в града.

Ресторант „Конкорд”, кацнал върху покрива на „Киев – Донбас бизнес център”, определено може да зашемети всеки негов гост с уникалния си интериор и да го накара да се почувства значим. Потънал в зеленина и простор, мека бяла мебел с ковано желязо и етно-маски с мотиви по стените, ресторантът създаде невероятна атмосфера и настроение. Четирите дами прекараха една незабравима вечер в задушевни разговори, уникални ястия от френската кухня, миксирани с източни деликатеси, наслаждавайки се на разкриващата се панорамна гледка на обления в светлини исторически център на Киев.