Отборите на АРЕГ Бачка Паланка спечелиха титлите при мъжете и при жените на Международния EBT турнир по плажен хандбал в Приморско. Сърбите стигнаха до първите места след убедителни победи и без загубена част през цялата надпревара на двата изградени терена на плажа на Международния младежки център.

Мъжете на АРЕГ защитиха титлата си от миналата година, след като днес надиграха с 2:0 на полуфинала тима на Стови. Финалът в надпреварата беше особено драматичен. АРЕГ победи отново с 2:0 части гръцкия Александруполис, след като взе първата с 22:15, а втората трябваше да реши със златен гол. Гърците водеха с 16:10 три минути преди края, но тимът на Блачка Паланка се върна в мача, а след 20:20 всичко трябваше да се реши след златен гол. АРЕГ показаха по-здрави нерви и след 21:20 триумфираха за втора поредна година с трофея.

“Това е любимият ни турнир. Организацията е много хубава, създадохме много приятелства и се надяваме догодина отново да бъдем тук”, заяви капитанът на АРЕГ Бранко Радакович.

“Беше страхотно преживяване за нас. Ние сме за първи път в Приморско и се надяваме да бъдем тук и за следващите издания на надпреварата”, заяви лидерът на Александруполис Теодоро Костадинос.

На трето място завърши другият отбор от Сърбия Преска, който победи с 2:0 части на малкия финал Стови. Белградчани загубиха по драматичен начин на полуфинала от Александруполис, след като двата тима си разделиха по една част, но гърците стигнаха до победата с дузпи.

В мача за 5-6-то място Лекетата победиха с 2:0 Добруджа, а Топлика надигра Мартин в двубоя за 7-то място. Десетката допълниха Калиакра и Панагюрище.

Титлата при жените също бе за АРЕГ. Дамите от Нови Сад постигнаха 5 поредни победи в групата си и с пълен актив от 10 точки спечелиха по безапелационен начин първото място. На втори финишираха миналогодишните шампионки от Панагюрище с 6 точки. Толкова имат и отборите на Ники Спорт и Приморско, но са с по-лош актив от отделните части. На пето място завърши Шумен, а на шесто Топлика от хасковските Минерални бани.

Организаторът на турнира Илонка Стойчева подари специален плакет на кмета на Приморско д-р Димитър Германов за заслугите му за развитието на плажния хандбал в България. Бяха отличени и най-добрите играчи в турнира.