Съперникът на женския Локомотив Металекс Билд в ЕХФ - „Фемина Вайс", пристигна във Варна днес преди обяд. Белгийките са настанени в „Бриз 2” и ще тренират два пъти в двореца – днес от 16.00 часа и утре от 17.00.

Както е известно, двете срещи от първия кръг на евротурнира са в събота и неделя от 17.00 часа в зала „Конгресна" във Варна.

Групата на „Фемина" е от 23 души – 17 хандбалистки, старши треньор, помощник-треньор, треньор на вратарите, медицинско лице, клубен шеф и секретарка.

В тима са пет националки на Белгия. Звездата е 24-годишната датчанка Еви Махелс, която е с белгийско поданство. През сезон 2003/2004 тя стига с „Гудме" (Дания) до 1/4-финал за ЕХФ.

Единствената по-значима промяна в състава на „Фемина" от последната година е свързана спривличането на тъмнокожата французойка Кейди Мауро. Силата на 30-годишната разпределителка, която идва от „Тулон", е в защита.

Друга добра хандбалистка е натурализираната румънка Флорентина Каркадия. 35-годишният ляв гард играе от 10 сезона за отбора.