Съперникът на Кубрат Пулев за мача в събота – американецът Илайджа Маккол – отказа да се бие. Нещо повече, боксьорът обвини в натиск представителите на Кобрата.

„Няма да се случи, не е истина. Те се опитаха да ме притиснат и да подпиша договор да се бия само за 10 хиляди долара с претендент номер 1. Те се опитаха да ме използват. Никой не може да ми оказва натиск да се бия, с невярна информация, само четири дни преди мача“, обяви Илайджа Маккол.

"Не знам кой е той, но аз не съм човекът. Сега кариерата ми е в деликатно положение, заради няколко загуби. Но аз си взех поука, научих си големия урок", допълни Илайджа.

Американецът обяви още, че предстоящите няколко месеца ще бъдат много важни за неговата кариера, затова ще трябва да избира внимателно съперниците си.

На 5 април, събота, Кобрата трябваше да се изправи срещу сина на легендарния американски състезател Оливър Маккол. Има вероятност обаче Илайджа да се е уплашил и затова да е отказал срещата от 8 рунда.

Все още не е ясно, дали представителите на Кубрат Пулев ще успеят да му намерят нов съперник за галавечерта в събота.

Илайджа Маккол има 12 победи, от които 11 с нокаут, 3 загуби и 1 равен.

За последно Кобрата се би в 8 рунда през 2011 година срещу Максим Педюра. Оттогава всички мачове на главния претендент за шампионския пояс на Владимир Кличко в тежка категория са по 12 рунда. Носителят на титлата „Мъж на годината“ за 2013 година е непобеден на професионалния ринг след 19 мача.

Бащата на Илайджа все още е действащ боксьор, въпреки че е на 48 години. Той е популярен с факта, че през 1994 година нанася първа загуба на легендата Ленъкс Люис. С този успех Оливер Маккол печели световната титла след мача в Лондон.

ВИДЕО С ИЗКАЗВАНЕТО НА ИЛАЙДЖА МАККОЛ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!