Няма да бъде изплатено обезщетение на близките на убитите пред дискотека „Соло” момчета. Това стана ясно след като Софийският градски съд отхвърли гражданските искове по процеса. На 9 декември съдът оправда единственият подсъдим по процеса Илиян Тодоров и остави покрусени родителите на убитите Кирил Въжаров и Васил Александров, информира DarikNews.bg.

Допълнителната разпоредба беше прочетена от съдия Румяна Ченалова близо две седмици след произнасянето на присъдата. Общата стойност на исковете, подадени от родителите на убитите, както и от пострадалия Кирил Димитров е 900 000 лева. Майката на хокейния вратар Кирил Въжаров - Радмила, обясни, че не е имала други очаквания към съда.

„Ние знаехме, щом присъдата е невиновен, нормално е да не се уважат и гражданските ни искове, защото те са адресирани към извършителя на престъплението”, коментира тя.

Проговори и подсъдимият Илиян Тодоров. Той обясни, че няма представа кой е истинският убиец, и е прекарал първите си дни на свобода съвсем сам. Тодоров не отговори на въпроса дали е имал в себе си нож във фаталната нощ и е запазил мълчание до този момент, за да не повлияе на решението на съда.

Присъдата, както и решението за отхвърляне на исковете, не е окончателна и може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Двойното убийство пред дискотека „Соло” беше извършено на 18 април 2009 г.