Кипърските съдии Сотирис Константину и Христос Мутас ще свирят срещите между женските хандбални Локомотив Варна и шведския Савехоф.

Двубоите от втория кръг на ЕХФ са в събота и неделя от 18 часа в зала „Русалка в Добрич. Дежурен делегат е Клауде Флоро от Румъния.

Шефът на варненки Емил Стайков очаква достойно представяне от своите момичета. „Имаме сили, потенциал и възможности да елиминираме силния съперник и да продължим в третия кръг на турнира“, заяви Стайков.

„Локо“ ще проведе първа тренировка в „Русалка“ в четвъртък от 18:30 часа. От петък на обяд тимът ще е на лагер в „Изида Палас“. В същия хотел ще е настанен и шампионът на Швеция, който пристига на две групи със самолет във Варна в петък. Гостите идват с 18 души – 14 състезателки, двама треньори, водач и лекар.

„За Савехоф знаем, че разчита само на шведски хандбалистки, които са между 17 и 21 години. В първите два мача от първенството им са записали загуба у дома и победа на чужд терен“, допълни шефът на Локо Варна. Той благодари на треньора на Добруджа Георги Андреев за перфектната организация за срещите.