Публиката във Филаделфия стана на крака и аплодира жестокия бой, който си хвърлиха на леда 21-годишния двуметров здравеняк Мат Ремпе от Ню Йорк Рейнджърс и 33-годишното старо куче от Филаделфия Флайърс Никола Делорие. В НХЛ тези битки един на един по традиция карат феновете да стават на крака, а шумът от трибуните с всяка секунда ставаше по-възторжген и оглушителен.

Макар по-възрастен и по-нисък от младока, който имаше предимството и на по-дългите си ръце, Делорие отвръщаше бойко на крошетата. Размяната на удари продължи цели 60 секунди, ударите в телата и главите ставаха все по-ожесточени, като Ремпе сякаш получи надмощие.

И тогава Делорие, който дефилира гордо с кърваво охлузване на челото, успя да го тръшне по гръб на леда, след което двамата приключиха боя си под аплодисментите на освирепялата от кеф публика.

Двамата се запътиха да изтърпят наказанието си, а накрая за Ремпе остана задоволството не само да защити своята и на отбора си чест в знаменит бой с юмруци, но и да отбележи победното 2:1 за Рейнджърс срещу историческия съперник ,негов първи гол в НХЛ.