Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков прие в кабинета си председателя на украинския олимпийски комитет, член на МОК и вицепрезидент на ИААФ Сергей Бубка и члена на съвета на ИААФ и президент на Атлетическата федерация на страните от Персийския залив Ахмад Ал Камали.

„Благодаря ви за подкрепата, която оказвате на България. За мен е чест и удоволствие, че сте на гости в нашата страна”, приветства Нейков своите гости.

По време на срещата министърът разказа за реновирането на спортната база в страната, което се извършва през последните две години.

Бяха обсъдени начините, по които се развива спортът в България, Украйна и Обединените арабски емирства.

Стана ясно, че финансовата криза е основен проблем за европейските държави, докато в ОАЕ няма недостиг на средства, но липсват добре подготвени треньорски кадри.

Свилен Нейков обяви, че в кратки срокове ще бъде взето решение за начина, по който ще се извърши реконструкцията на зала „Фестивална” в София.

Министърът и неговите гости си размениха почетни плакети. На срещата присъстваха още председателят на БОК Стефка Костадинова, генералният секретар на БОК Белчо Горанов и президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, който специално благодари на министър Нейков за подкрепата, която получава ръководения от него спорт.