Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков се срещна с президента на Международната федерация по борба Рафаел Мартинети.

„За нас е от изключително значение вашето положително отношение към българската борба. Този спорт в България е с големи традиции и е донесъл много медали и слава. Министерството на физическото възпитание и спорта застава зад ръководството на родната федерация, за да продължи тази традиция. В България започваме да модернизираме спортната база и залите по борба, за да можем да предоставим най-добрите условия за подготовка на българските състезатели, които да се представят достойно на Олимпийските игри в Лондон 2012”, заяви пред госта доцент Свилен Нейков.

От своя страна г-н Мартинети покани министър Нейков да посети световната централа по борба в Швейцария и му подари плакет на международната федерация с благодарност за усилията, полагани за развитието на борбата.

Министър Нейков също връчи почетен плакет на Рафаел Мартинети и го покани при следващото му гостуване в страната да посетят заедно високопланинската база Белмекен, която предоставя добри възможности за подготовка на състезатели по борба.

По-късно днес двамата ще открият ремонтираната втора зала за националните състезатели по борба в комплекс "Диана".