Министърът на физическото възпитание и спорта пристигна във Варна днес, за да посети стартиралото вчера Европейско първенство по скокове на батут. „България е горда, че приема първенства от такъв ранг. Това е сериозен престиж, както за Варна, така и за България. Организационният комитет е предоставил много добри условия за провеждането на Европейското. Това е от изключително голяма значение, тъй като се борим за домакинство на Световна купа и световно първенство”, коментира на специална пресконференция Свилен Нейков.

Към министъра на физическото възпитание и спорта бяха зададени доста въпроси, касаещи Спортпалас край Варна. Той за пореден път потвърди, че Спортпалас предстои да се превърне в национална спортна база. Предстоят доста промени, тъй като размерите на спортните терени, както и на кортовете трябва да бъдат променени и съобразени с такива на професионална спортна база. Предстоят промени и по хотелската част на базата.

Свилен Нейков не подмина и наболелия въпрос със спортните училища в България. Според него те трябва да бъдат управлявани от Министерството на физическото възпитание и спорта. „Не е нормално, след като спортните федерации изготвят нормативите в спортните училища, министърът на образованието да ги утвърждава”, категоричен бе Свилен Нейков.

„Ще се опитаме да оставим общо 9 спортни училища. Две в София и останалите разпределени на икономически принцип в страната. Искам тези училища да са модерни, добре финансово обезпечени, да разполагат с добра спортна база, леглова база и т.каза още Свилен Нейков.Утре той заедно с премиера Бойко Борисов ще връчат документите за стопанисване на спортен комплекс Черно море на сдружението на спортните клубове, които използват базата на комплекса.