Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков откри VI-ата Национална конференция по спортна медицина. Титуляр на събитието беше Медицинската комисия на Българския футболен съюз с председател доц. д-р Антони Георгиев и организационен секретар и лекар на националния отбор по футбол д-р Михаил Илиев. Тази година за първи път форумът премина и под егидата на Националното дружество по спортна медицина и кинезитерапия, което беше представено от доц. Диана Димитрова.

В своята реч министър Нейков похвали организаторите за високото ниво на форума и изказа благодарност към всеотдайния труд както на българската спортно-лекарска колегия, така и на всички останали здравни специалисти, които чрез професионализма и грижите си спомагат за поддържането на високото ниво на елитния ни спорт.

Встъпително слово изнесе и ректорът на Националната спортна академия проф. Лъчезар Димитров, който покани както министъра, така и всички участници в конференцията, да участват в честванията на 70-годишнината от основаването на НСА догодина.

В края на официалната част, проф. д-р Петър Тивчев – модератор на конференцията, изказа специални благодарности към министър Нейков и проф. Димитров, както и към всички лектори, участници и спонсори на конференцията.