Министър Свилен Нейков участва в спортен празник на градския стадион в Долна Баня - част от календара на Националната кампания „Аз обичам спорта”.

От името на Министерството на физическото възпитание и спорта спортният министър награди победителите от общинския крос на 400 м гладко бягане за деца 1 – 7 клас в четири възрастови групи. Подаръци от Свилен Нейков получиха също възпитаниците на Дома за деца, лишени от родителска грижа „Констанца Ляпчева”.

С пожелание да обичат спорта министърът подари комплекти с топки за различни спортове на младите футболни таланти от шестте отбора, които участват в провеждащите се в Долна Баня финални състезания по футбол от Ученическите игри, както и на учениците от СОУ „Неофит Рилски” и ПГ „Христо Ботев”.

Свилен Нейков поздрави участниците в отделните прояви за желанието им да се включат в спортната надпревара, обединени от идеята да спортуват и да покажат, че спортът е  формулата за добро здраве и пълноценен живот.

„В кампанията се включват все повече деца. И в бъдеще ще продължаваме да спазваме традицията и да организираме кампанията „Аз обичам спорта“. Тя е насочена към вас, младите хора, тийнейджърите и към популяризирането на физическата активност и спорта. Подкрепяме всяка спортна инициатива в България. През нашия мандат създаваме необходимите спортни бази и ще продължаваме да го правим. Искаме да осигурим на вас, нашето бъдещо поколение, да има къде да спортувате, за да бъдете здрави и силни”, каза още министър Свилен Нейков.

На спортния празник в Долна Баня бяха също кметът на града Владимир Джамбазов, заместникът му Красимир Тодоров, Лиляна Драганова – председател на Общинския съвет, и Христо Андреев – началник на Регионалния инспекторат на Софийска област.