Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков прие в кабинета си за около 20 минутен разговор председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова. Основните две теми бяха сформирането на организационен щаб за 21-те Зимни олимпийски игри във Ванкувър (Канада) догодина и избирането но нов дом на олимпийската ни централа след 2012 година. Стана ясно, че националите ни по шорттрек ще получат допълнително 50 хиляди лева за подготовка в Италия защото у нас няма условия за тренировки.

„Тази работна среща бе по повод сформирането на щаб и в бъдеще организационен комитет за Зимните олимпийски игри във Ванкувър. Имаме до момента състезатели, които са покрили олимпийски квоти, но в бъдеще очакваме още такива, най-вече от съветничката на кабинета в момента Евгения Раданова. Дано тя допълни колекцията с още 1-2. Има частични проблеми в момента. По заложена програма състезателите ни по шорттрек трябваше да бъдат в България, но условията не позволяват тяхната качествена подготовка и затова ще бъдат отпуснати допълнително 50 хиляди лева, за да могат да се подготвят в Италия. Другите спортове имат подходящи условия в Австрия” каза спортният ни министър Свилен Нейков след срещата.

От своя страна Стефка Костадинова допълни: „Тема на обсъждане бе и седалището на БОК тъй като 2012 година изтича договорът ни. Разглеждат се варианти къде може да бъде настанена олимпийската ни централа. Ще направим щаб между Министерството на физическото възпитание и спорта и БОК по повод многото работа, която имаме да свършим до Ванкувър, а все пак остават само 5 месеца и половина”.

Свилен Нейков си почела медал от Бялата Олимпиада: „Наистина се надяваме на медал от Зимните олимпийски игри. Имаме възможност както в шорттрека, така и ви биатлона, а и в другите спортове. Действително се надяваме на медал – нещо, с което България да се гордее!”.

По темата предстоящото Общо-изборно събрание на БОК и изборът на председател между Стефка Костадинова и Светла Оцетова, настоящият председател сподели: „Не мисля, че днес е моментът да говоря по тази тема. Радвам се, че има две кандидатура, така че на 18 септември ще станем свидетели кой ще спечели”. Нейков тактично избегна изразяване на точното си мнение относно двете кандидатури и заяви : „Отношението ми по този въпрос е свързано с една много добра външна политика в бъдеще. Трябва да положим усилия нашият спорт да намери своето място. Трябва да продължим и доразвием външната си политика. На тази база са свързани и разговорите ни с председателя на БОК”.