Министърът на спорта Свилен Нейков успокои всички спортисти, които все още не са си получили полагащите им се премии, че в началото на годината сумите ще бъдат изплатени. След церемонията Спортист на годината 2012 той коментира и решението на Станка Златева да не излезе на сцената, за да получи своята статуетка за Номер 3, въпреки че бе в зала 1 на НДК.

„Ние не можем да се противопоставим на медиите, но и нашият избор, принципно, подкрепя това първо място. Честито на Кубрат Пулев, на Тервел, както и на Станка Златева, както и на всички в десетката. Искам да поздравя и треньорите, без които успехът не може да се получи. Десетката е направена по достоен начин, всеки има своето място, всеки е уважен, а и в крана сметка да си в десетката на България е нещо голямо“, сподели Свилен Нейков.

На въпрос за решението на Станка Златева, да не излезе на сцената в НДК, министърът отговори: „Неприятно е, знаете, че в последните няколко години винаги има някои обидени, чувстват, че не са подредени на това място, което заслужават. В случая предполагам, че има някакви причини. Предполагам, че тя ще ви отговори на въпросите. Съжалявам, че не излезе да си получи наградата, но това е нейно решение.“

„Бюджетът за следващата година има два акцента, да запази потенциала, който имаме, т.е. всички тези, състезатели, които имат класирания в последните три олимпийски цикъла. На второ място – създаване на центрове за високо спортно майсторство в цяла България, което ще бъде чрез спортните федерации, т.е. финансирането ще стига до съответните треньори в тези центрове“, завърши Нейков.