"Лежах си в леглото, когато чувах ужасяващи женски викове за помощ. Тя бе много плашена. След това чух четири изстрела", разказа първата свидетелка по делото за убийството на Реева Стеенкамп от приятеля й Оскар Писториус.

По-рано днес започна делото за трагичния случай от миналия 14 февруари, като световноизвестният атлет пледира невинен по обвинението в предумишлено убийство. Неговата съседка Мишел Бъргър обаче даде показания, които определено са в подкрепа на прокуратурата.

"Лежах си в леглото, когато чух женски викове. Тя крещеше ужасяващо и викаше за помощ. След това чух и мъжки викове за помощ. Три пъти той извика за помощ. След това отново тя започна да вика, този път още по-страшно. Тя бе много уплашена. След това чух четири изстрела. Бум, бум, бум, бум", заяви Бъргър, която допълни, че е била силно травматизирана от случката.

Докато свидетелката даваше своите показания, Писториус гледаше безизразно в пода, допълват южноафриканските медии. Ако бъде признат за виновен, участникът на Олимпийските игри в Лондон може да получи между 25 години и доживотна присъда. /БГНЕС