Все още покрусен от смъртта на Алексис Аргело и Артуро Гати, боксовият свят получи още една травма, след като в събота бившият шампион Върнън Форест бе застрелян при опит за кражба на колата му в Атланта.

38-годишният Форест бе част от олимпийския отбор на САЩ през 1992 година и спечели две световни титли в полусредна категория, както и записа победи с баланс 41-3 с 29 нокаута.

Той става легендарно известен след двете си победи над Шейн Моузли през 2002 година. Извън боксовия ринг Форест работеше с програма за бездомни деца с ментални проблеми.

"Това е трагедия, която е трудно да се повярва", заяви агентът на Форест. "Животът на обществено отговорен човек и любящ баща приключи, заради безсмислено насилие", допълни още той.

Според съобщенията Форест е помпал гумите на колата си на бензиностанция, когато е бил нападнат от въоръжен мъж. Форест също е имал пистолет и след гонитба, и стрелба боксьорът е бил прострелян седем или осем пъти. Със сигурност има поне един куршум в главата.

Форест е третият знаменит боксьор, който намери смъртта си този месец. Аргело бе намерен мъртъв в дома си в Никарагуа на 1 юли, а Гати бе открит също мъртъв на 11 юли в Бразилия. Жената на Гати е главният заподозрян за неговата смърт.