Световното първенство по ръгби ще се проведе в САЩ за първи път през 2031 година, след като организатори обявиха домакините на няколко турнира при мъжете и жените.

Надпреварата през 2027 ще се състои в Австралия, като женските издания отиват в Англия (2025), Австралия (2029) и САЩ (2033). Изпращайки Световното първенство до Северна Америка, ръководители се надяват спортът да се разрасне в страна, която не е традиционна за ръгбито.

„Днес ние одобрихме три изключителни домакини на Световното първенство по ръгби – Англия, Австралия и САЩ, гарантирайки безпрецедентна сигурност и несъизмерима възможност за ускоряване растежа и влиянието на ръгбито в глобален мащаб. Това е страхотно за ръгбито, за феновете и за страните-домакини“, каза президентът на Световното ръгби Бил Бомонт.

„Очакваме с нетърпение да си партнираме със Световното ръгби в предстоящите години, за да гарантираме, че нашите подготовки за тези турнири и събития са катализатор за израстването на нашия спорт, не само тук в САЩ, но и по света“, сподели изпълнителният директор на Американското ръгби Рос Йънг.