Много световноизвестни личности от света на спорта и шоу-бизнеса, в това число френският футболист Тиери Анри и британският музикант Джеймс Блънт, апелираха към международната общност да помогне на Сърбия и на Босна и Херцеговина, засегнати от незапомнени наводнения, пише агенция Франс прес.

“Ние ви молим коленопреклонно, скъпи приятели, да помогнете на Босна и на Сърбия", написаха Тиери Анри, бивш голмайстор на френския национален отбор по футбол и на Арсенал, и неговата приятелка Андрея Раячич, която е сръбкиня от Босна и Херцеговина. Номер 2 на световният тенис, сърбинът Новак Джокович даде за пострадалите 700 000 евро, които спечели с победата си на турнира в Рим.

Венсан Компани, капитан на новия шампион на Англия по футбол Манчестър сити, изпрати дарение от 1200 евро на Сърбия. „Аз изпращам моята най-искрена подкрепа на жертвите от наводненията в Сърбия и в Босна", написа в своя личен профил в социалната мрежа туитър испанската баскетболна звезда на Лос Анжелис Лейкърс По Гасол.

Никола Карабатич, френски хандбалист от сръбски произход, и Самюел Ето, камрунски нападател на Челси /Лондон/, също апелираха за помощ на пострадалите от наводненията. Кевин Юнг, олимпийски шампион в бягането на 400 метра с препятствия от Барселона-92, също изпрати своята подкрепа на Сърбия. /БТА