На 19 септември на спортна арена „Спартак” в Кърджали един срещу друг в свободен бой ще застанат Любомир Геджев и Росен Димитров.

Битката на титаните ще започне в 19:00 часа и ще бъде на открито, а в двубоя от три рунда по пет минути един срещу друг ще застанат двама световни шампиони.

Един от организаторите на големия бой е Риъл Пейн - клубът на Геджев и Христо Христов, представящи Българската федерация по бразилско джиу-джицу.

Любомир Геджев е световен шампион в категория до 84 килограма на WFC (световното предизвикателство на свободния бой). Той е специалист по бразилско джиу-джицу, а освен това е и шампион на България по муай тай.

Росен Димитров е световен шампион по бойно самбо, а и няколкократен №1 в България.

„Без съмнение това ще бъде много интересен мач, дълго чакан от нашите среди на свободните двубои”, каза пред БТА световният шампион на WFC Любомир Геджев.

„Сигурен съм, че Росен ще се подготви за двубоя, както и аз. За мен близнаците Росен и Румен Димитрови са най-добрите бойци на България в тази категория. Моята цел е да покажа с този бой, че MMA е по-комплексен спорт от бойното самбо.”

„Според мен MMА боецът трябва да има отворено съзнание и да се опитва да приема плюсовете на други спортове. За предстоящия двубой с близнака Росен тренирам сериозно в залата на Герена, където преподавам бразилско джиу-джицу на около 60 души на различна възраст - от тинейджъри до пенсионери”, добави Геджев и заяви, че има почти приятелски отношения с Росен Димитров, но на ринга няма място за приятелство.