Ана – Мария Стоилова и Антонио Папaзов се класираха на първо място при смесените двойки на Plovdiv Cup Aerobics Open, който се провежда в сградата на пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. Световните ни шампиони за юноши и девойки, които за първи път представиха новото съ съчетание, получиха 19.950 т. за изпълнението си. Втори се наредиха Минна Ангелова и Тихомир Баротев, с оценка 18.950 т. Трети с 18.800 са представителите на Германия.

В изигралите се до момента категории и възрастови групи българските състезатели заеха първите места. При най – малките, 9- 11 годишни Борислава Иванова и Лъчезара Стамова са съответно първа и втора и ще ни представят на финалите. В същата възрастова група при момчетата на първо място е Александър Ангелов, втори украинецът Станислас Халайда, а трети Христо Манолов. В индивидуалната надпревара 12- 14 години, Дарина Пашова очаквано влезе във финала с първа оценка – 19.400 т. С пет десети по – малко Илина Бояджиева е втора в класирането до момента. Третата позиция е за Елизавета Уразаева от Русия. При тройките старша възраст, 15 – 17 години Мария Ленкова, Габриела Черкезова и Надя Паунова получиха оценка 19.050, втори се наредиха Мария Кодинова, Гергана Демирева и Жанета Петкова.

Състезанието продължава и в момента с изпълненията на останалите категории и възрастови групи. Квалификациите приключват в 20 часа, а финалите на надпреварата са в неделя, в 9 сутринта.