Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще бъде домакин на шахматна среща между световния шампион по шах Анатолий Карпов и магистрати.

Световният шампион по шахмат Анатолий Карпов прие поканата на Прокурорската колегия за шахматна среща със следователи и членове на ВСС.

В понеделник, 19.06.2017 г., от 10.00 ч. в зала „Пресцентър” на ВСС ще се проведе сеанс на едновременна игра на 10 дъски. Участие са заявили следователи, боксьорът Кубрат Пулев и футболистът Христо Йовов. В срещата ще участват състезателите - Надя Тончева и Константин Георгиев, които са сред младите надежди и обещаващи таланти в областта на шахмата.

Срещата между любителите на шаха и Анатолий Карпов е организирана със съдействието на Ясен Тодоров, член на ВСС, председател на Комисията по професионална етика към Прокурорската колегия, който бе сред основните организатори на проведената през декември 2016 г. шахматна среща с българския гросмайстор и световен шампион по шах Веселин Топалов.

Подкрепа за събитието е оказана от Шахматен клуб „Левски“.

Анатоли Карпов е 12-тият световен шампион по шахмат от 1975 до 1985 г. и световен шампион на ФИДЕ от 1993 до 1999 г. Той е международен гросмайстор и деветкратен носител на наградата „Шахматен Оскар“. Има голям принос за превръщането на шаха в професионален спорт.

Анатолий Карпов е на посещение в България по повод 11-тият турнир по шахмат за деца „Тракийско конче“ в гр. Стара Загора.