На 5-ти и 6-ти октомври 2013 г. в столичната "Арена Армеец" започва първото в България Световно първенство по карате киокушин, организирано от Българската карате киокушин федерация и Световния киокушин съюз.

Зрителите ще имат свободен достъп, за да се насладят на битките между най-добрите киокушин бойци – входът е безплатен и за двата състезателни дни.

Специалисти и организатори са категорични, че първенството ще бъде не само престижно, но и максимално зрелищно. Домакините са подготвили програма, която ще задоволи всички потребности на такъв вид значимо събитие – очакват се срещи между 297 изявени майстори – мъже и жени, от 52 страни, разпределени по категории.

Първенството ще бъде открито от ръководителите на Световния киокушин съюз, благодарение на които най-твърдият стил в каратето доби своята широка известност в цял свят – Хатсуо Рояма, Люк Холандер и Стив Арнейл. Програмата ще включва традиционни за изкуството на киокушина елементи, парад на знамената под звуците на фанфари, ритуален бой на барабан – изпълнен от сенсей Андрей Иванов, демонстрации на различни киокушин техники и много други./БГНЕС