Международната федерация по гребане (ФИСА) обърна специално внимание на българката Десислава Георгиева в статия, озаглавена "Кого да следим на Световната купа в Пловдив".

"В женския скиф ще видим завръщането на две гребни легенди. Екатерина Карстен от Беларус отново ще гребе в единична лодка, след като през миналата година участва в четворка скул. На старта на 29-ия си сезон тя ще се изправи срещу друго голямо име - олимпийската шампионка от Лондон 2012 Мирка Кнапкова от Чехия, завръщаща се, след като през 2017-а година стана майка", пишат от ФИСА и допълват: 

"Обърнете внимание и на един млад талант от България - Десислава Георгиева. През миналата година тя спечели бронз на Световното първенство за жени до 23 години и сега ще опита да направи следващата стъпка в кариерата си."

В материала се обръща внимание и на състезаващия се за Азербайджан българин Александър Александров - съпруг на бронзовата медалистка с ансамбъла по художествена гимнастика от Олимпийските игри в Рио де Жанейро - Любомира Казанова.

България приема Световната купа по гребане за първи път.

От 10 до 12 май в Пловдив ще се проведе първият от трите кръга за Световната купа – след като на гребния канал в града под тепетата бе закрит сезон 2018 със световното първенство за мъже и жени, отново тук ще бъде открит сезонът 2019 за световното гребане.