Вицешампионката на света на троен скок при девойките до 18 години Александра Начева се включи в програмата „Мтел атлетика за младежи“.

Александра Начева и наставникът й Стойко Цонов проведоха открита тренировка на стадиона в град Шабла на 29 август пред деца от града и ученици от село Белгун, община Каварна. В тренировката участваха и млади атлетически таланти от Мизия, Пловдив, Плевен, Добрич и София.

Победителите от веригата състезания „Мтел атлетика за младежи“ при момчета от 2016-а Кирил Петков и от 2017-а – Румен Руменов също бяха сред участниците в тренировката на Начева, която коригира няколко пъти националния рекорд на троен скок за девойки до 18 години през 2017-а.

Всички участници в откритата тренировка получиха грамоти от програмата за принос в популяризирането на леката атлетика сред младите хора.

Шабла бе домакин на кръг „Мтел атлетика за младежи“ на 29 април тази година по време на турнира „Коста Василев“, а в града имаше и семинар по програмата „Детска атлетика“ през 2015-а година, когато бе основан местния атлетически клуб „Нефтяник“.

Летният лагер с деца по програмата „Мтел атлетика за младежи“ продължава на 30 и 31 август със занимания във Варна и Балчик.